Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

HELLENIK REGISTER.GOOD NEWS?

Προχωρεί η ανανέωση της αναγνώρισης του Ελληνικού Νηογνώμονα
Submitted by admin on Sat, 08/11/2008 - 06:49.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάσης Παπαληγούρας συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Μεταφορών κ. Antonio Tajani.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, η ελληνική πλευρά εξασφάλισε τη διαβεβαίωση ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα στηρίξει τις θέσεις της χώρας μας. Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει συστηματική συνεργασία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει και νέα συνάντηση στις αρχές Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες όπου θα συζητηθούν και θέματα λιμενικών υποδομών.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων διαπιστώθηκε πρόοδος στην ανανέωση αναγνώρισης του Ελληνικού Νηογνώμονα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο θέμα της εκπομπής αερίων θερμοκηπίου από τα πλοία καθώς και στο θέμα των θαλασσίων ενδομεταφορών – Cabotage.Συγκεκριμένα τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:• Νομοθετική δέσμη μέτρων για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ERIKA III• Εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τα πλοία• Ανανέωση αναγνώρισης του Ελληνικού Νηογνώμονα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή• Εφαρμογή κανονισμού 3577/92/ΕΟΚ «Θαλάσσιες ενδομεταφορές – Cabotage»

Δεν υπάρχουν σχόλια: