Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ

Ένα αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε
02/06/11
Συγγραφέας : Ίρις Λιναρδάτου
Ο Ολλανδός Johan Huibers αποφάσισε να χτίσει ένα αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε και μάλιστα σχεδιάζει να το παρουσιάσει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012, δένοντας το στον Τάμεση.
Η πρωτοβουλία του αυτή πυροδοτήθηκε κατόπιν ονείρου που είχε πριν από μια εικοσαετία, πώς η Ολλανδία πλημμυρίζει ολοσχερώς . Συναντώντας τυχαία την άλλη μέρα σε κάποιο βιβλιοπωλείο ένα σύγγραμμα για την κιβωτό του Νώε, το έν λόγο εγχείρημα έγινε αυτοσκοπός.
Η κατασκευή ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια στις όχθες του ποταμού του Dordrecht κοντά στο Rotterdam και το κόστος αυτής έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι διαστάσεις της είναι μικρότερες κατα το 1/2 στο μήκος και κατά το 1/3 στο πλάτος από αυτές που υποτίθεται πως ήταν και η κιβωτός του Νώε, σύμφωνα με την Αγία Γραφή.Για την ακρίβεια έχει μήκος 450πόδια και πλάτος 75 και το ξύλο που έχει χρησιμοποιηθεί είναι σουηδικό πεύκο.
Ο Johan Huibers έχει ήδη αποταθεί στον δήμαρχο του Λονδίνου Boris Johnson ζητώντας του την άδεια να δέσει την κιβωτό στην Ολυμπιακή πρωτεύουσα.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο δημιουργός της, σκοπός του είναι να υπενθυμίσει στον κόσμο την ύπαρξη της Αγίας Γραφής και του Θεού, καθώς πιστεύει επίσης θα έχει και εξαιρετικό ενδιαφέρον σαν θέαμα για τους μικρούς μαθητές.
Η κιβωτός, η οποία είναι ήδη ανοιχτή για το κοινό στην Ολλανδία, είναι γεμάτη με μοντέλα από ζεύγη ζώων (κάποια και ζωντανά) ενώ ένα τεράστιο κλουβί που φιλοξενεί ζωντανά πτηνά καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του άνω καταστρώματος.
Τώρα δε μένει παρά να περιμένουμε και την απόφαση του δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: