Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ.ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ.
ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΙΤΙΚΩΝ??? ΟΥΔΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ.
ΟΛΑ ΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.
ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ.
ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΩΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

«Βουλιάζουν» στα σκουπίδια λόγω Νηογνώμονα…
Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στις περιοχές της Γαύδου, του Λουτρού και της Αγίας Ρουμέλης στα Χανιά έχει προκαλέσει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η αδυναμία μεταφοράς απορριμματοφόρου οχήματος από την προηγούμενη Τρίτη.

Προηγήθηκε η απαγόρευση της εκτέλεσης δρομολογίων από τα πλοία που είχαν αναλάβει το έργο αυτό, λόγω του ζητήματος που προέκυψε με τα πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σφακίων Παύλο Πολάκη, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, απειλείται η υγεία κατοίκων και επισκεπτών, καθώς τα απορρίμματα, έχουν αρχίσει να "εμφανίζονται" στο Λουτρό, την Αγία Ρουμέλη και τη Γαύδο, αφού η αποκομιδή των απορριμμάτων που πραγματοποιούνταν 3 φορές την εβδομάδα, δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και 8 ημέρες.
Η Γαύδος, κινδυνεύει να μείνει και από πετρέλαιο, ενώ Ι.Χ επισκεπτών παραμένουν ακινητοποιημένα στην Αγία Ρουμέλη, αλλά και στη Γαύδο.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ
Ι. Πλακιωτάκης: «Χάος» με το Ρωσικό Νηογνώμονα

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβερνητική πολιτική του χάους και της ανευθυνότητας δεν έχει προηγούμενο. Έχουν περάσει 13 ολόκληρες ημέρες και ακόμη δεν έχει δοθεί πρακτική και άμεση λύση με το ζήτημα του Ρωσικού Νηογνώμονα. Ένα ζήτημα, το οποίο θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί μέσα σε λίγες ώρες.
Νησιά παραμένουν αποκλεισμένα και αντιμετωπίζουν πρόβλημα τροφοδοσίας, ανθρώπινες ζωές διακυβεύονται, ο Τουρισμός πλήττεται σοβαρά και ποινικές ρήτρες ενεργοποιούνται, ενώ οι πολίτες έφθασαν στο σημείο να μετακινούνται ακόμη και με βάρκες. Και η μόνη “λύση” η οποία προτάθηκε, είναι η πλήρης ένταξη στον αναφερθέντα νηογνώμονα, διαδικασία ωστόσο, η οποία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.
Μέχρι τότε, η μόνη δυνατή μεταφορά θα γίνεται με -αμφιβόλου ποιότητας και δυνατότητας- μικρά πλεούμενα; Τα ακινητοποιημένα πλοία δεν έχουν ελεγχθεί από επιθεωρητές του ΚΕΕΠ και δεν έχουν αποδειχθεί ασφαλή;

Γιατί, λοιπόν, προσωρινά να μην τεθεί, μετά από ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε εφαρμογή η διάταξη του άρθρου 11 του ΠΔ 32/4.3.1997, σύμφωνα με την οποία επιβατικά πλοία κάτω των 1.500 κόρων δεν απαιτείται να είναι εντεταγμένα σε κλάση εξουσιοδοτημένου νηογνώμονα, σε συνδυασμό με έκτακτες επιθεωρήσεις τοπικών κλιμακίων του ΚΕΕΠ;
Είναι, λοιπόν, καιρός η Κυβέρνηση να κάνει -έστω για μια φορά- το καθήκον της. Να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει αυτός ο κατήφορος».
Δεν υπάρχουν σχόλια: