Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΑΣ.

ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΜΕΡΟΠΛΟΙΑ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ[?] ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΑΣ
Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ. : Αιφνίδιο τέλος περιόδου ζημιώνει τον τουρισμό
Ζημιά για τον τουρισμό αλλά και τα προσδοκώμενα έσοδα από αυτόν παράλληλα με τη ζημίωση των επιχειρήσεων που διαχειρίζονται ημερόπλοια αλλά και το περάς της τουριστικής περιόδου για τα πλοία αυτά σηματοδότησε απόφαση του υπουργείου αρμόδιου για θέματα ναυτιλίας να περάσουν εκ νέου γενικούς ελέγχους μετά το θέμα που ανέκυψε με τα πιστοποιητικά του Ρωσικού Νηογνώμονα.

Τα ανωτέρω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοων Σκαφών (Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ.) με αφορμή τη γνωστοποίηση περί της διενέργεια ελέγχων από τον γ.γ. κ. Ν. Λύτινα.
Ειδικότερα η Ένωση που επισυνάπτει και επιστολή της Α.Ν.Ε.Σ. στην οποία καταγράφονται οι επικίνδυνες καταστάσεις για τον τουρισμό αλλά και για την ασφάλεια των διακινούμενων με σκάφη που υποκατέστησαν τα πλοία που σταμάτησαν τους πλόες λόγω «ανεπαρκών» πιστοποιητικών, επισημαίνει τα ακόλουθα:
«Μετά από δέκα ημέρες οικονομικής «αιμορραγίας» και συνεχών διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας Ανάπτυξης & Ναυτιλίας, μας ανακοινώθηκε το μεσημέρι της 12ης Σεπτεμβρίου 2011, από τον Γενικό Γραμματέα κύριο Λύτινα Νικ., ότι μετά από συνάντηση με αξιωματούχους του Ρωσικού Νηογνώμονα, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις διαδικασίες πλήρους ένταξης στον αναφερόμενο οργανισμό με πιθανή επανάληψη δεξαμενισμού και επιμέρους ελέγχων, που θα διαρκέσουν κατά την εκτίμησή μας και την εμπειρία μας, τουλάχιστον ένα μήνα .

Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τις διαδικασίες αυτές, σηματοδοτεί και το τέλος της τουριστικής περιόδου και των επιχειρήσεών μας .
Η μεγάλη απώλεια εσόδων και οι ποινικές ρήτρες που ενεργοποιήθηκαν εις βάρος μας, καθιστούν αδύναμες τις επιχειρήσεις μας, να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις μιας νέας επιθεώρησης.
Δένοντας τα πλοία μας, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας γιατί μετά από τόσες ημέρες συσκέψεων, το Υπουργείο μας παρουσιάζει σαν λύση αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε οι ίδιοι από τη πρώτη στιγμή μόνοι μας, δηλαδή την επανάληψη των επιθεωρήσεων σ’ έναν οργανισμό που το Ελληνικό

Κράτος, έχει ήδη καταγγείλει τη σύμβασή του.
Θεωρούμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας για να περισώσουν ότι έχει απομείνει, χρειάζονται μία άμεση και χωρίς άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις λύση, ώστε εντός δύο ημερών τα πλοία μας να επαναλειτουργήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: