Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

HELLENIC REGISTER

Τι γίνεται με τον Ελληνικό Νηογνώμονα

Απορρίφθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheSeaNation, από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα η ένσταση του Ελληνικού Νηογνώμονα κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην ανανεώσει την αναγνώριση του νηογνώμονα.
Σύμφωνα με τη νέα απόφαση ο Ελληνικός Νηογνώμονας δε δύναται πλέον να παρέχει τις υπηρεσίες του σε κοινοτικά πλοία καθώς η Ευρωπαική Επιτροπή έκρινε ορθώς ότι δεν καλύπτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά και τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται.
Μετά την πρώτη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να άρει την αναγνώριση της προς τον Ελληνικό Νηογνώμονα, περισσότερα από 40 κοινοτικά πλοία αποχώρησαν και εντάχθηκαν στην Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Την ίδια ώρα πολλά στελέχη του εγκατέλειψαν και αυτά το Νηογνώμονα προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε άλλους νηογνώμονες πλοίων.
Όπως είναι ήδη γνωστό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την από 24 Ιουλίου 2008 επιστολή της, επικαλούμενη τις Επιθεωρήσεις των ετών 2006 και 2007, ενημέρωσε τον Ελληνικό Νηογνώμονα ότι - κατά την εκτίμηση της - «δεν συντρέχουν επί του παρόντος οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επέκταση ή ανανέωση της περιορισμένης αναγνώρισης του Ελληνικού Νηογνώμονα».
Ο Ελληνικός Νηογνώμονας προσέφυγε κατά της «εκτίμησης» αυτής. Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Αντόνιο Τατζάνι στη διάρκεια συνάντησης του με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αναστάση Παπαληγούρα, είχε αφήσει να διαφανεί ότι μέχρι το τέλος θα βρίσκονταν λύση στο θέμα του Ελληνικού Νηογνώμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: