Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009

ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ

Δεν θα μείνουν από…πλοία, τελικώς, τα μικρά νησιά της «άγονης» γραμμής καθώς φαίνεται ότι βρέθηκε η «χρυσή τομή» ανάμεσα στην ΕΚΟ και στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που της όφειλαν χρήματα για τα καύσιμα που τους παρέδιδε.
«Βρέθηκε λύση που ικανοποιεί και τις δύο πλευρές», δήλωσε στο TheSeaNation ο Γεράσιμος Αγούδημος, πλοιοκτήτης της εταιρείας GA Ferries η οποία κινδύνευε να «δέσει» τα πλοία της επειδή δεν είχε χρήματα για να προπληρώσει την ΕΚΟ για τα καύσιμα που χρησιμοποιούσε.
Η έλλειψη χρημάτων, κατά τον κύριο Αγούδημο, οφείλεται στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ) το οποίο χρωστάει στην εταιρεία του άνω των 7,5 εκατ. ευρώ, για τα δρομολόγια προς τις «άγονες» γραμμές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρευστό προκειμένου να προπληρωθεί η ΕΚΟ.
Από την πλευρά τους, κύκλοι των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) ανέφεραν ότι «πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πλοιοκτήτη κύριο Αγούδημο, όπου ο εφοπλιστής υπέβαλε πρόταση διακανονισμού πληρωμής των οφειλών του και εξασφάλισης από πλευράς ΕΚΟ των ποσοτήτων που αγοράζει και η συγκεκριμένη πρόταση εξετάζεται θετικώς».
Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα πλοία της ΣΑΟΣ στην οποία το ΥΕΝ φέρεται να οφείλει περί τα δύο εκατ. ευρώ για δρομολόγια προς νησιά της άγονης γραμμής.
Το πρόβλημα με τη μη καταβολή των οφειλών του ΥΕΝ προς τις εταιρείες, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, οφείλεται στην κατάργηση του ειδικού λογαριασμού «Λογαριασμός Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΛΑΣ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: